PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Surówka z kapusty pekińskiejhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/46/surowka-z-kapusty-pekinskiej.jpeg60164000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/surowka-z-kapusty-pekinskiej-19
1 mała kapusta pekińska lub pół średniej (ok. 300 g),
1 jabłko,
1 mała cebula,
15 suszonych śliwek kalifornijskich,
2 ząbki czosnki,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sok z połowy cytryny,
duża szczypta cukru,
sól, pieprz do smaku.
Sposób przygotowania przepisu:
Surówka z kapusty pekińskiej
1.
Kapustę pekińską drobno poszatkować zostawiając białą końcówkę (głąb). Śliwki pokroić w paseczki. Cebulę i jabłko obrać, pokroić w drobną kostkę.
2.
Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Sos doprawić cukrem, solą i pieprzem.
3.
Wymieszać z wszystkimi składnikami surówki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze