Surówka z kalarepy z orzechami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna, szybka surówka. Kalarepka i orzechy chrupiące , otulone doprawionym jogurtem.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode kalarepki
    6 orzechów włoskich
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżeczka octu jabłkowego
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki posiekanego koperku

Surówka z kalarepy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka 1. Kalarepkę obieram ze skórki i trę na tarce o dużych oczkach. Następnie dodaję do niej koper, pokrojone orzechy,jogurt, ocet,doprawiam solą i pieprzem do smaku. Całość mieszam i schładzam w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy