Surówka z kalarepy

0 (0 ocen)

polecam smaczną surówkę....

Składniki:

  • Kalarepa duża -2 szt
    jabłko -2-3 szt
    marchewka -3 szt
    papryka zielona - 1 szt
    rzodkiewka - 1/2 pęczka
    sok z cytryny -3 łyżki
    olej- 2 łyżki
    miód płynny - 2 łyżki
    sól
    pieprz

Surówka z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki.
    Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki..
    Przygotować sos: do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać tym surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać. Wstawić na 30 min do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy