Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Prosta, chrupiąca i słodka surówka z kapusty, która sprawdzi się do każdego obiadu.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 g czerwonej kapusty
    -1 duże jabłko
    -1/2 cebuli
    -1 łyżka majonezu
    -1-2 łyżki jogurtu greckiego
    -sól, pieprz

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, umieścić w misce i oprószyć solą by delikatnie zmiękła. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Oba składniki dodać do kapusty. Przyprawić pieprzem i, w razie potrzeby solą. Dodać majonez i jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać. Schłodzić około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy