Suróweczka ze świeżej kapusty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Świetnie dopełnia smaku niedzielnego obiadku;)

  • 15 min

Składniki:

  • Kapusta biała (świeża)
    2 duże marchewki
    2 jabłka
    1 cebula
    sól, pieprz, cukier do smaku
    sosy sałatkowe w zależności od upodobań, ja polecam o aromacie ziół ogrodowych

Suróweczka ze świeżej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy na cienkie paseczki, kolejno zasalamy i odstawiamy na godzinkę do zmięknięcia. Po godzinie odciskamy kapustę z wody, ścieramy do niej marchewki, jabłko, dodajemy soli, pieprzu i cukru do smaku. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zalewamy warzywka. Surówka szybka i smaczna, gorąco POLECAM:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy