Spaghetti indycze z bazylią

0 (0 ocen)

  • 35 min

Spaghetti z mięsem indyczym i bazylią-pysznie i aromatycznie-polecam.

  • 35 min

Składniki:

  • makaron spaghettii
    500 g miesa indyczego
    2 cebule
    1 łyżeczka bazyli
    sól
    szczypta pieprzu czarnego
    8 łyżek keczupu pikantnego,
    1 przecier pomidorowy
    2 zabki czosnku,
    olej rzepakowy do smażenia,
    10 deko sera zółtego
    swieza bazylia do ozdoby

Spaghetti indycze z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
    Cebulę kroimy dość drobno .
    Mięso indycze mielimy .
    Ser scieramy na tarce.

    Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i smażymy mięso na średnim płomieniu. W czasie smażenia rozdzielamy łopatką na małe kawałki. Do podsmażonego mięsa dajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , szczypte soli, pieprzu oraz bazylię.Zmniejszamy płomień i smażymy dalej często mieszając. Na drugiej patelni dusimy cebulę na 2 łyżkach oleju.Gotową cebulę przekładamy do mięsa. Dodajemy przecier pomidorowy, 2 szklanki wody i keczup. Dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku.
    Do sosu z miesem dodajemy makaron i ser zółty starty na tarce, Całosc mieszamy i wykładamy na talerze, dekorujemy swieza bazylia. Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy