Spaghetti indycze z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy dość drobno .
Mięso indycze mielimy .
Ser scieramy na tarce.
Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i smażymy mięso na średnim płomieniu. W czasie smażenia rozdzielamy łopatką na małe kawałki. Do podsmażonego mięsa dajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , szczypte soli, pieprzu oraz bazylię.Zmniejszamy płomień i smażymy dalej często mieszając. Na drugiej patelni dusimy cebulę na 2 łyżkach oleju.Gotową cebulę przekładamy do mięsa. Dodajemy przecier pomidorowy, 2 szklanki wody i keczup. Dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku.
Do sosu z miesem dodajemy makaron i ser zółty starty na tarce, Całosc mieszamy i wykładamy na talerze, dekorujemy swieza bazylia. Smacznego:)
Komentarze