Sos pomidorowy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wspaniały sos do dań mięsnych

  • 15 min

Składniki:

  • 200 m koncentratu pomidorowego
    100-150 ml wody
    kilka łyżek oleju
    1 cebula mała
    czosnek (ząbek)
    cukier (szczypta)
    szczypta vegety
    majeranek
    papryka ostra i słodka w proszku

Sos pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drobno pokrojone czosnek i cebulę podsmażać na patelni na dużym ogniu aż do zeszklenia się. Dodać 1/2 łyżeczki vegety, podsmażyć.
    Wlać na patelnię koncentrat z wodą, cukrem i przyprawami. Nie zdejmować z ognia aż sos stanie się gęsty i nabierze ciemniejszego koloru.

Porady

Podawać udekorowany z koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy