0,5 kg pieczarek
- mała cebula
- olej lub 1 łyżka masła do smażenia
- 200 ml śmietany (12-18 %),
- łyżeczka mąki
- sól, pieprz, ostra papryka
- posiekany koperek lub pietruszka
Sposób przygotowania przepisu:
Sos pieczarkowy
1.
Niewielką ilość oleju lub masło rozgrzać na patelni. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na tłuszcz, podsmażyć na małym ogniu na złoty kolor. Pieczarki pokroić w plastry lub kostkę i dorzucić do cebuli. Smażyć podlac troche wodą,posypać przyprawami. Śmietanę wymieszać porządnie z mąką. Wlać na patelnię,doprawić do smaku posypać natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze