Sos cebulowy

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealny do dań mięsnych. Aromatyczny, prosty i szybki w przygotowaniu.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g cebuli
    3 łyżki cukru
    1 litr bulionu warzywnego
    1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    sól, pieprz

Sos cebulowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos cebulowy 1. Cebule siekamy.
    Na dno rondla wsypujemy cukier, podgrzewamy, dodajemy cebulę, paprykę, mieszamy, zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 5 min, blendujemy.
    Przelewamy z powrotem do rondla, redukujemy do ulubionej konsystencji.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy