Sola po francusku z sosem musztardowo-miodowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna ryba z przepysznym sosem musztardowo-miodowym.

  • 30 min

Składniki:

  • Filety z soli,kilka lyzek maki,sol,pieprz,olej do smazenia
    Sos: 2lyzeczki musztardy francuskiej,3lyzeczki musztardy zwyklej np.sarepskiej,1lyzeczka miodu,troche zielonej pietruszki,maly zabek czosnku

Sola po francusku z sosem musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety solimy i pieprzymy z obu stron. Do miseczki dajemy musztardy i miod,przeciskamy czosnek dokladnie mieszamy na koniec dodajemy pisiekana pietruszke. Ryby panierujemy tylko w mace i smazymy na rozgrzanym oleju az sie zrumienia. Po usmazeniu smarujemy naszym sosem .Smacznego.

Porady

Mozna dodac wiecej miodu w zaleznosci czy lubimy bardziej slodlo,trzeba skosztowac :),mozna dac tez mniej czosnku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy