Pstrąg łososiowy w sosie musztardowo-miodowym

4.49 (197 ocen)

Jak dla mnie idealny piątkowy obiad. Ryba rozpływa się w ustach a sos nadaję ciekawego smaku i charakteru. Całość eksploduje smakiem w ustach ...

Składniki:

  • 2 filety pstrąga łososiowego tęczowego
    1 łyżka masła
    1 łyżka miodu płynnego
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    sok z 1/2 cytryny
    sól , pieprz , chili
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos musztardowy

Pstrąg łososiowy w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • grillowana ryba 1. Pstrąga myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
    Patelnie grillową rozgrzewamy , układamy filety skórką do dołu.
    Sok z cytryny mieszamy z przyprawami smarujemy wierzch ryby. ( używając pędzelka) Grillujemy z każdej strony po 3-4 min na wolnym ogniu.
  • 2. Rybę zdejmujemy z patelni . Roztapiamy masło , dodajemy miód gdy ściemnieje dokładamy musztardę , mieszamy do połączenia się składników.
    Sosem polewamy usmażoną rybę.
  • 3. Podajemy z ulubionymi składnikami . U mnie z sałatką i warzywnym puree
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować