Smalec domowy

  • wyświetlono: 293 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

czasami pozwalamy sobie z mężem na taki smalczyk , do tego razowy chlebek i swojski ogórek kiszony

teresa-kr

Składniki

0,60 dkg słoniny bez skóry
0,30 dkg mięsa mielonego
0,30 dk kiełbasy wiejskiej kruchej
2 cebule
2 jabłka
Sól
pieprz
majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

Smalec domowy

  • 1. Słoninę zmiel lub drobno pokrój.
    Włóż do garnka z grubym dnem i na małym ogniu wytapiaj, aż skwarki zaczną się delikatnie rumienić.
    Dodaj mięso mielone i za chwilę dodaj posiekaną kiełbasę. Niech się chwilę przesmaży, następnie dodaj posiekaną cebulę.
    Smaż na wolnym ogniu ok 10-15 minut .
    Na koniec dodaj jabłka potarte na tarce i smaż ok 10 minut.
    Dopraw solą ,pieprzem i majerankiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaszkola_babcimama_mnie_nauczylasmalec
 

Komentarze

Podobne przepisy

Jajecznica z kiełbasą

Dodane przez: czarrna

Jajecznica z kiełbasą

Jeśli mam wolne przedpołudniu,...

image-1ruub7h

Dodane przez: KORAL

Kulebiak porowo-cebulowy z czarnuszką

Smakowita przekąska, kolacja czy...

Omleciki z pieczarkami

Dodane przez: czarrna

Omlet z pieczarkami

Śniadanko :)

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: patunia1987

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM

Pyszne jajka faszerowane tuńczykiem....

JAJKA FASZEROWANE SELEREM

Dodane przez: patunia1987

Jajka faszerowane selerem naciowym

Pyszne jajka faszerowane selerem....

Róża z salami

Dodane przez: Czarnegotuje

Róże z salami

łatwa , szybka i efektownie wyglądająca...