Smakowity karczek

0 (0 ocen)

Nie przepadam za karczkiem, ale w takiej postaci chętnie się nim zajadam.

Składniki:

  • Chudy kawałek karczku około 80 dag- 1 kg
    Przyprawa do mięs
    Cebula 1-2
    Olej

Smakowity karczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek pokroić na plastry grubości około 1 cm. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Dużą cebulę pokroić w krążki i położyć ma mięsie.

    Mięso posypać przyprawą uniwersalną do mięs (lub dowolną przyprawą według gustu). Mięso zalać olejem. (powinno być ono przykryte olejem)

    Wstawić do piekarnika i piec około 70 minut w temperaturze 200 stopni. W połowie pieczenia obrócić mięso na drugą stronę.

    Smacznego!!

Komentarze

Podobne przepisy