Słodko-pikantne mango na patyku

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna owocowa przekąska na patyku łącząca w sobie smaki: słodki, słony, kwaśny i ostry

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mango (dojrzałe słodkie owoce): 2 sztuki
    - chili (w proszku): 2 szczypty
    - sól: 2 szczypty
    - limonka: 1 sztuka
    - patyki do szaszlyków: 12 sztuk

Słodko-pikantne mango na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mango na patyku 1. Każdy owoc mango podzielić wzdłuż na 6 cząstek, odkroić owoc od pestki. Cząstki obrać ze skóry, nadziać na patyki do szaszłyków, posypać chili, solą i skropić sokiem z limonki pokrojonej wcześniej w cząstki

Komentarze

Podobne przepisy