Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

super szybka przekąska na małe i duże przyjęcie

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    20 dag pieczarek
    20 dag żółtego sera
    1/2 szklanki passaty pomidorowej
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka przyprawy do pizzy

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    Passatę wymieszać z czosnkiem i przyprawą do pizzy.
    Ciasto francuskie rozwinąć.
    Posmarować passatą.
    Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki.
    Rozłożyć równomiernie na ciasto francuskie.
    Na wierzch zetrzeć żółty ser.
    Ciasto francuskie zwinąć jak roladę wzdłuż dłuższego boku.
    Pokroić na krążki o szerokości 2-3 cm.
    Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przekrojoną stroną do góry.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec 20 minut w 180 st C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy