Ślimaczki francuskie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczna przekąskę z ciasta francuskiego. Wystarczyło tylko kilka składników aby zrobić coś pysznego.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego
    100 g żółtego sera
    1 łyżka sezamu
    3 łyżki ketchupu
    1 płaska łyżeczka soli

Ślimaczki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Smarujemy 2 łyżkami ketchupu, posypujemy solą i sezamem. Układamy z jednej strony ser i zwijamy w roladę. Tniemy na 2 cm kawałki. Układamy na blaszce i smarujemy lekko ketchupem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy