Siekańce drobiowo-serowe z oregano

0 (0 ocen)

  • 30 min

polecam drobiowe siekańce z duza iloscia sera i oregano-kotlety z piersi kurczaka podane w ten sposób sa uromaiceniem tradycyjnych dań z fileta. Smacznie i pozywnie-polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 średnia podwójna pierś z kurczaka
    1 duża cebula
    ząbek czosnku
    2 łyzki sera żółtego startego
    3 srednie jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    natka pietruszki suszona
    sól
    pieprz do smaku
    posiekana natka pietruszki.
    1\2 łyzeczki oregano
    tłuszcz do smażenia
    natka do dekoracji

Siekańce drobiowo-serowe z oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyszczamy i siekamy drobno, cebule scieramy na tarce o wiekszych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę.
    . Wszystko przekłądamy do miski, mieszamy razem, dodajemy starty ser i mąke i żółtka oraz przyprawy. Odstawiamy na conajmniej kwadrans do lodówki żeby ciasto odpoczęło.
    Z białek ubijamy piane i dodajemy do masy , delikatnie mieszamy .
    Na rozgrzany tłuszcz nakładamy łyżką mase twoarząc niewielkie siekańce i smażymy z obu stron na rumiano.
    Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówka, smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy