Sernikowe rafaello

0 (0 ocen)

Zdjęcie nie odtwarza smaku tego pysznego ciasta które smakuje jak sernik z kokosem.

Składniki:

  • duża paczka herbatników, duża paczka krakersów. MASA RAFAELLO : litr śmietany 30%, 2 łyżeczki żelatyny, 20 dag. wiórków kokosowych, 10 dag. migdałów, 2 białe czekolady, 1 op. śnieżki. MASA SEROWA: op. sernika na zimno, kostka twarogu, 500 ml. mleko, cukier waniliowy, 1 łyżka dżemu porzeczkowego. POLEWA: 2 czekolady gorzkie, 2 łyżki słodkej śmietany, wiórki kokosowe

Sernikowe rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pyszny smak srnika 1. Dużą blachę (28x36) smarujemy margaryną, wykładamy herbatnikami. MASĘ: śmietanę ubijamy mikserem dodajemy wiórki kokosowe (łyżkę odłożyć do dekoracji0), migdały, śnieżkę miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzoną dodajemy do masy. Żelatynę rozprowadzamy w małej ilości wody ostudzoną dodajemy do masy.Mieszamy. Masę wykładamy na herbatniki na to kładziemy krakersy. MASA 2: sernik rozrabiamy z mlekiem dodajemy twaróg, dżem i cukier waniliowy mieszamy. Masę wykładamy na krakersy. Przygotować polewę: czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę, ostudzoną polewą polać ciasto ozdobić wiórkami kokosowymi.

Porady

Gorzką czekoladę można zastąpić mleczną. Można zrezygnować z dżemu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy