Sernik na zimno z truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sernik idealny do kawy na upalne dni.

Składniki:

  • ● 75 dag twarogu
    ● 3/4 kostki masła
    ● 4 galaretki: agrestowa, wiśniowa, cytrynowa, pomarańczowa
    ● 3 łyżki cukru
    ● 25 dag herbatników
    ● 50 dag truskawek

Sernik na zimno z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1/2 ilości wody podanej na opakowaniu. Do wszystkich oprócz pomarańczowej dodajemy po łyżce cukru. Studzimy.
  • 2. Twaróg i masło dzielimy na 3 porcje. Każdą porcję twarogu miksujemy z masłem, wlewając 1 galaretkę.
  • 3. Dno tortownicy (śr. 22 cm) wykładamy herbatnikami. Wlewamy masy serowe, każdą odstawiając do stężenia. Na wierzchu układamy owoce i zalewamy galaretką pomarańczową. Chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy