Sernik pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywno.Następnie dodać cukier,żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.Piec w 180 stopniach 25 minut.
2.Ser: żółtka utrzeć z cukrem,nastepnie dodac budyń,ser i wystudzone masło.Na koniec dodać ubitą pianę.Delikatnie wymieszać. Ser wylać na podpieczony biszkopt.Piec w 160 stopniach przez 15 minut,a następnie po 15 min. zmniejszyć temperaturę o 10 minut.Piec 1 godzinę.Po upieczeniu sernik pozostawić w wyłącznym piekarniku do ostygnięcia.
Ułożyć mandarynki.
3.Sok pomarańczowy zagotować i dodac galaretki,mieszać do rozpuszczenia się galaretki.Gdy zacznie tezęc wylać na wierzch.
Komentarze