Przepyszny kokosowy sernik z dodatkiem dyni i mascarpone. Z kaszą manną zamiast mąki
Składniki:
Spód:
140 g ciastek
60 g masła
Masa serowa:
500 g sera białego
250 g mascarpone
200 g puree z dyni
200 g mleczka kokosowego
50 g wiórków kokosowych
60 g kaszy manny
200 g cukru
4 jajka
Sernik kokosowo-dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Twaróg wymieszać z mascarpone i mleczkiem kokosowym.
Dodać wiórki kokosowe i kaszę mannę. Wymieszać i odstawić na 30 minut.
Po tym czasie dodać puree z dyni i cukier, zmiksować.
Wbić całe jajka i zmiksować krótko aby nie napowietrzyć masy serowej.
Masę przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 10 minut, zmniejszyć do 130 stopni i piec 60 minut. Wystudzić i schłodzić całą noc w lodówce
Komentarze