Sernik kokosowo-dyniowy

0 (0 ocen)

Przepyszny kokosowy sernik z dodatkiem dyni i mascarpone. Z kaszą manną zamiast mąki

Składniki:


  • Spód:
    140 g ciastek
    60 g masła
    Masa serowa:
    500 g sera białego
    250 g mascarpone
    200 g puree z dyni
    200 g mleczka kokosowego
    50 g wiórków kokosowych
    60 g kaszy manny
    200 g cukru
    4 jajka

Sernik kokosowo-dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Twaróg wymieszać z mascarpone i mleczkiem kokosowym.

    Dodać wiórki kokosowe i kaszę mannę. Wymieszać i odstawić na 30 minut.

    Po tym czasie dodać puree z dyni i cukier, zmiksować.

    Wbić całe jajka i zmiksować krótko aby nie napowietrzyć masy serowej.

    Masę przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 10 minut, zmniejszyć do 130 stopni i piec 60 minut. Wystudzić i schłodzić całą noc w lodówce


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.81 (208 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik dyniowy