Schab w sosie własny z cebulką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane mięso podaję na niedzielny obiad z ulubioną surówką i ziemniakami. Aromatyczny zapach mięsa roznosi się po całym domu. Daj się skusić.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 4 duże cebule
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • Sól
    • Pieprz

Schab w sosie własny z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry( nie rozbijamy). Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do chwili uzyskania złotego koloru. Następnie podlewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie.
  • cebula 2. Na drugiej większej patelni szklimy obrane i pokrojone w krążki cebule.
  • sos 3. Następnie mięso przekładamy do naczynia a sos wlewamy do cebuli i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstniej i wykładamy sos z cebulą na mięso.
  • danie 4. Gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy