Schab po rusku

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ok. 1 - 1 1/2 kg schabu
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka ostrej musztardy
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    3 duże cebule
    10 plastrów sera żółtego

Schab po rusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy, kroimy w plastry oraz nacieramy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w grubą kostkę, mieszamy z musztardą i majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry schabu, które pokrywamy sosem cebulowym. Wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 1 1/2 godz. Po tym czasie na schabie układamy plastry sera i wstawiamy ponownie do piekarnika bez przykrycia na około 20 min. aż ser się zrumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy