Schab pieczony

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Schab pieczony

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości,
    2 gałązki rozmarynu,
    liście laurowe,
    3 ziemniaki,
    100g pomidorów koktajlowych,
    3 ząbki czosnku,
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka,
    1 łyżka oleju.

Schab pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Polej olejem i wymieszaj.
    Czosnek przeciśnij przez praskę. Mięso natrzyj czosnkiem, papryką,posiekanymi listami rozmarynu oraz listkami laurowymi. Mięso możesz związać sznurkiem. Przełóż do rękawa do pieczenia oraz wsyp warzywa. Zwiąż worek z dwóch stron i całość włóż do lodówki an 4-6 godzin. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Piecz przez 40 minut. Rozetnij worek i piecz przez kolejne 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy