Schab duszony z Warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam na obiad schab duszony z warzywami, z pysznym sosem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 20 dag pieczarek
    • 2 papryki
    • Kukurydza
    • Cebula
    • Szczypta czosnku w proszku
    • Koncentrat pomidorowy
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Sól
    • Pieprz
    • Chili
    • Olej do smażenia

Schab duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schab kroimy w plastry, następnie ubijamy tłuczkiem
  • mięso 2. 2. Mięso przyprawiamy solą oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • duszenie 3. 3. Następnie przekładamy do brytfanki z wodą gotującą i dusimy pod przykryciem
  • 4. 4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa.
  • papryka 5. 5. Paprykę obieramy z nasienia, kroimy w drobne paseczki i również dodajemy do mięsa.
  • pieczarki 6. 6. Pieczarki pokrojone przekładamy do brytfanki, dodajemy przyprawy czosnek oraz chili jak również kukurydzę.
  • przecier 7. 7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy 10 minut gotujemy.
  • schab 8. 8. Potrawa gotowa.
    9. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy