Schab czosnkowy w ziołach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny idealny na rodzinne spotkania. Można go podać do obiadu lub na zimno z ulubionym sosem jogurtowym.

Składniki:

  • 1kg schabu bez kości
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka ziół prowansalskich
    sól, pieprz

Schab czosnkowy w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć. Natrzeć sosem sojowym wymieszanym z olejem, oprószyć przyprawami i ziołami. Nożem ponacinać w mięsie otwory i wcisnąć w nie plasterki czosnku. Mięso wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Następnie włożyć je do rękawa do pieczenia, zawiązać i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 1,5 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2014

Komentarze

Podobne przepisy

4.99 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Schab suszony w ziołach i czosnku