Sardynkowa pasta kanapkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna delikatna pasta rybna z pikantną nutką chili.

  • 15 min

Składniki:

  • puszka sardynek w pomidorach
    1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 pomidor obrany ze skórki
    20 dag białego sera
    pęczek pietruszki
    łyżeczka soku z limonki
    2-3 plasterki chili
    pieprz kolorowy
    szczypta cukru

Sardynkowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sardynki, ser, pomidora, koncentrat, chili rozdrabniamy blenderem do momentu uzyskania gładkiej masy. Dodajemy sok z limonki, cukier, pieprz i posiekaną pietruszkę mieszamy łyżką. Pasta świetnie smakuje z ciabattami pomidorowymi.

Porady

Do pasty można użyć również sardynek w sosie paprykowym i kilka czarnych oliwek. Zamiast pietruszki możemy dodać bazylię lub kolendrę.

Komentarze

Podobne przepisy