Sałatka z fasolą szparagową i brokułem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka zachwyciła mnie swoim smakiem. Składniki są świetnie dobrane, a przy tym sałatka jest bardzo lekka.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 brokuł,
    250 g fasoli szparagowej,
    2 pomidory,
    200 ml jogurtu naturalnego,
    2 łyżki słodkiego sosu chilii

Sałatka z fasolą szparagową i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z fasolą szparagową i brokułem 1. Brokuła dzielimy na różyczki, dokładnie czyścimy i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut, następnie po ugotowaniu przekładamy go do zimnej wody, aby skończyć proces gotowania. Fasolkę obieramy z końcówek i gotujemy do miękkości w posolonej wodzie. Po ostygnięciu kroimy je na mniejsze kawałki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki powinny mieć jednakową wielkość.
  • Sałatka z fasolą szparagową i brokułem 2. Z jogurtu naturalnego i sosu chili przygotowujemy sos, który łączymy z warzywami. Wszystko dokładnie mieszamy.

Porady

Sałatka powinna się "przegryźć" wówczas smakuje jeszcze lepiej.

Komentarze

Podobne przepisy