Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

na co dzień o od święta - pyszna

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
    3 jajka
    5 ogórków konserwowych
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    majonez

Sałatka ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Tuńczyka, kukurydzę i czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe tak jak jajka pokroić w kostkę. W misce układać kolejno warstwami :
    - ryż
    - posmarować majonezem
    - ogórki konserwowe
    - tuńczyk
    - kukurydza
    - fasolka czerwona
    - posmarować majonezem
    - jajka
    Tak przygotowaną sałatkę schłodzić przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy