rybka w śmietanie na gorąco

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszna i nie tylko na Święta

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych(miruna,dorsz,mintaj co tam lubicie)
    500 ml śmietany 30%
    duża cebula
    sól,pieprz,mąka,olej do smażenia,kostka rosołowa ewent. trochę vegety

Rybka w śmietanie na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Rybkę pociąć na mniejsze kawałki.
  • 2. 2. Osolić,opieprzyć,panierować w mące,usmażyć na złoto i układać w naczyniu żaroodpornym.
  • 3. 3.Po usmażeniu ryby na ten sam tłuszcz wrzucamy cebulę pociętą w piórka.
    Jak cebula się zeszkli posypujemy trochę mąką i mieszamy.
  • 4. 4.Wlewamy śmietanę i dajemy kostkę rosołową lub vegetę. Doprowadzamy do wrzenia i zalewamy rybę.
  • 5. 5.Otwarte naczynie wstawiamy na ok,15 min do nagrzanego piekarnika.
  • 6. 6.Podajemy z pieczywem,można posypać koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy