PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ryba z warzywamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/63/05d2cab8df3c76b6234afe3a34c1852e9207f098.jpeg25891944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ryba-z-warzywami-3
Przepis na 2 porcje:
- 2 filety rybne (panga, mintaj, dorsz, lub sola)
- czerwona papryka
- 1 duży por
- po 1 puszce czerwonej i białej fasoli
- sok z cytryny
- olej
- 2 łyżki masła(plus dodatkowo jedna łyżka do wysmarowania naczynia żaroodpornego)
- pęczek koperku
- przyprawa do ryb, sól, pieprz, przyprawa uniwersalna.
Sposób przygotowania przepisu:
Ryba z warzywami
1.
1. Filety rozmroź i opłucz. Pokrój każdy filet na dwa kawałki, skrop sokiem z całej cytryny, posyp przyprawą do ryb - z obu stron. Odstaw na 30 minut.
2.
2.W międzyczasie przygotuj warzywa: paprykę pokrój w małą kostkę, pory w grube plastry. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną paprykę i smaż około minuty. Dodaj pora i smaż kolejne kilka minut. Dodaj obie fasole, posyp przyprawą do ryb, solą i pieprzem do smaku, ewentualnie jeszcze przyprawa uniwersalna.
3.
3. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, na wierzchu ułóż rybę, obłóż kawałkami masła, posyp posiekanym koperkiem. Piecz pod przykryciem 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze