Rosół z wkładką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wszyscy lubimy rosoły, ale dla zagorzałego mięsożercy to trochę za mało, więc sposobem na to jest zwyczajne dołożenie do niego mięsa z gotowania, no i mamy z głowy robienie drugiego dania :)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wołowina z kością ok. 600g
    2 nóżki z kurczaka
    spora włoszczyzna
    sól, pieprz świeżo mielony
    drobny makaron zapałeczki

Rosół z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać zimną wodą i zagotować, po odszumowaniu dodać obraną włoszczyznę, posolić i gotować na bardzo małym ogniu, aby tylko pyrkał, czas gotowania u mnie to do miękkości mięsa, czyli tak ok. 2 godziny. Podać z makaronem i obranym ze skóry mięsem z udek.

Komentarze

Podobne przepisy