Rolady z pieczarkami i żółtym serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię łączyć różne smaki. Dzięki temu serowemu farszowi rolady są wyśmienite.

Składniki:

  • ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● 20 dag pieczarek
    ● 20 dag żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● 2-3 jajka
    ● płatki kukurydziane
    ● mąka
    ● oliwa
    ● tłuszcz do głębokiego smażenia

Rolady z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w kostkę i podsmażamy
    na odrobinie rozgrzanej
    oliwy. Odstawiamy do
    wystygnięcia. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Mieszamy z pieczarkami.
    Doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • 2. Filety myjemy i osuszamy.
    Każdy przekrawamy
    w poprzek na pół i rozbijamy
    tłuczkiem. Oprószamy z obu
    stron solą i pieprzem. Wykładamy
    po porcji farszu
    i zwijamy w rolady.
  • 3. Jajka rozkłócamy ze
    szczyptą soli. Płatki rozkruszamy
    i mieszamy z 2 łyżkami
    mąki. Rolady obtaczamy
    kolejno w mące, jajkach
    i płatkach z mąką. Smażymy
    na małym ogniu w rozgrzanym
    głębokim tłuszczu.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy