Rolady wołowe z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla wielbicieli mięsa ( na niedzielny obiad ... ) .Zasmakuje również dzieciom .

Składniki:

  • 4 plastry udźca wołowego ( ok. 70 dag )

    4 łyżeczki przyprawy do mięsa

    20 dag kapusty kiszonej

    mąka do opanierowania

    olej do smażenia

Rolady wołowe z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić , oprószyć przyprawą .

    Kapustę pokroić , ułożyć w mięsie .

    Mięso zwinąć w rolady , związać nitką , oprószyć mąką i obsmażyć na oleju .

    Przykryć pokrywką , dusić na bardzo małym ogniu do miękkości wołowiny , podlewając niewielką ilością wody .

    Podawać z kluskami śląskimi i ulubioną sałatką .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy