Roladki z piersi z kurczaka z nadzieniem ze szpinaku

0 (0 ocen)

Dla wielbicieli szpinaku.

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    200g mrożonego szpinaku z sosem śmietanowym
    1 cebula
    10 dag sera żółtego
    Tłuszcz do smażenia
    Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

    Panierka:
    2 jajka
    Mąka pszenna i bułka tarta do panierki

Roladki z piersi z kurczaka z nadzieniem ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nadzienie 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać mrożony szpinak, dusić kilka minut. Dodać ser żółty potarty na tarce o drobnych oczkach, wymieszać i doprawić do smaku.
  • roladki 2. Piesi z kurczaka oczyścić, każdą pojedynczą przekroić na połowę, rozbić za pomocą tłuczka do mięsa. Posolić i posypać pieprzem. Na środek nałożyć nadzienie, zwinąć roladki.
  • panierowanie i smażenie 3. Każdą roladkę opanierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy