2 podwójne piersi z kurczaka
200g mrożonego szpinaku z sosem śmietanowym
1 cebula
10 dag sera żółtego
Tłuszcz do smażenia
Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku
Panierka:
2 jajka
Mąka pszenna i bułka tarta do panierki
Roladki z piersi z kurczaka z nadzieniem ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać mrożony szpinak, dusić kilka minut. Dodać ser żółty potarty na tarce o drobnych oczkach, wymieszać i doprawić do smaku.
2.Piesi z kurczaka oczyścić, każdą pojedynczą przekroić na połowę, rozbić za pomocą tłuczka do mięsa. Posolić i posypać pieprzem. Na środek nałożyć nadzienie, zwinąć roladki.
3.Każdą roladkę opanierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Komentarze