Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu .Postawmy na zdrowa żywność .

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - tofu: 0.33 sztuki
    - bakłażan: 1 sztuka
    - papryka pomarańczowa: 1 sztuka
    - pieprz: 3 szczypty
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - czosnek: 1 ząbek
    - sól: 0.5 łyżeczki

Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w długie cienkie plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plastry z soli i osuszamy . Grillujemy na grillu lub patelni grillowej.
  • 2. Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min najlepiej na funkcję grill. Następnie wkładamy ją do woreczka .Zostawiamy na chwilę wyciągamy i obieramy z skórki. Obraną paprykę kroimy w paski . Każdy pasek kładziemy na pasku bakłażana. .
  • 3. Dodajemy kawałek sera tofu . Do oliwy dajemy odrobinę soli i wyciśnięty czosnek mieszamy i kropimy środek bakłażana .Zwijamy w roladkę spinamy wykałaczką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy