Roladki z bakłażana z pieczoną papryką i tofu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w długie cienkie plasterki . Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plastry z soli i osuszamy . Grillujemy na grillu lub patelni grillowej.
2.Paprykę pomarańczowa myjemy usuwamy gniazdo nasienne kroimy na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min najlepiej na funkcję grill. Następnie wkładamy ją do woreczka .Zostawiamy na chwilę wyciągamy i obieramy z skórki. Obraną paprykę kroimy w paski . Każdy pasek kładziemy na pasku bakłażana. .
3.Dodajemy kawałek sera tofu . Do oliwy dajemy odrobinę soli i wyciśnięty czosnek mieszamy i kropimy środek bakłażana .Zwijamy w roladkę spinamy wykałaczką
Komentarze