ROLADKI SCHABOWE w sosie paprykowo - miodowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne połączenie smaku papryki i miodu w sosie

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    ser żółty pokrojony w słupki
    ogórek konserwowy pokrojony w słupki
    szynka pieczona w plasterkach
    musztarda ostra
    sól, pieprz
    garść pokrojonej w kostkę papryki żółtej
    łyżka mąki
    1 łyżka miodu
    2 łyżki oleju rzepakowego

Roladki schabowe w sosie paprykowo - miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • duszą się 1. Schab rozbijamy cienko, oprószamy solą, pieprzem i smarujemy musztardą. Kładziemy plasterek szynki, słupek sera i ogórka. Zwijamy - możemy szczepić wykałaczkami. Oprószamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelce z odrobiną oleju z każdej strony. Podlewamy szklanką wody, dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy 10 - 15 min. Po tym czasie obracamy dodajemy łyżkę miodu - mieszamy z wytworzonym sosem doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Jeśli sos wyszedł za rzadki dodajemy łyżkę mąki o dokładnie mieszamy. Przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 15 min.

Porady

Pysznie smakują z tłuczonymi ziemniakami ugotowanymi wraz ze szpinakiem oraz z kolorową surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy