Roladki schabowe w sosie paprykowo - miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy cienko, oprószamy solą, pieprzem i smarujemy musztardą. Kładziemy plasterek szynki, słupek sera i ogórka. Zwijamy - możemy szczepić wykałaczkami. Oprószamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelce z odrobiną oleju z każdej strony. Podlewamy szklanką wody, dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy 10 - 15 min. Po tym czasie obracamy dodajemy łyżkę miodu - mieszamy z wytworzonym sosem doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Jeśli sos wyszedł za rzadki dodajemy łyżkę mąki o dokładnie mieszamy. Przykrywamy i dusimy jeszcze ok. 15 min.
Porady
Pysznie smakują z tłuczonymi ziemniakami ugotowanymi wraz ze szpinakiem oraz z kolorową surówką
Komentarze