Rolada z kremem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rolada z kremem z owocami i dodatkiem galaretki

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt- 6 jajek, 150 gr cukru, 150 gr mąki tortowej, 1łyżeczka proszku do pieczenia.Na krem- 2 szkl. kremówki, cukier waniliowy, 2 łyżeczki żelatyny, 4 połówki brzoskwiń, dżem, 2 łyżki startej czekolady, 2 łyżki kokosu, 1 galaretka czerwona ugotowana w 1/3 szkl wody.

Rolada z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijam na sztywno dodając cukier i żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia łącze z masą jajeczną, Blachę wykładam papierem i rozlewam na papier ciasto .Piekę 15min tem.190 stopni. Po upieczeniu biszkopt przekładam na wilgotną ściereczkę zwijam.Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości zimnej wody po czym podgrzewam na małym ogniu aż się rozpuści i letnią łączę z ubitą na sztywno śmietaną, dodaję do śmietany pokrojoną w kostkę galarekę(którą wcześniej przygotowałam) i delikatnie łączę z śmietaną.
  • 2. ,Biszkopt rozwijam i delikatnie smaruję dżemem, nakładam krem śmietanowy i na krem brzoskwinie zwijam formując roladę.Roladę dekoruje smietana która mi została posypuje czekoladą i wiórkami układam kawałi brzoskwiń.

Komentarze

Podobne przepisy