Rolada z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijam na sztywno dodając cukier i żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia łącze z masą jajeczną, Blachę wykładam papierem i rozlewam na papier ciasto .Piekę 15min tem.190 stopni. Po upieczeniu biszkopt przekładam na wilgotną ściereczkę zwijam.Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości zimnej wody po czym podgrzewam na małym ogniu aż się rozpuści i letnią łączę z ubitą na sztywno śmietaną, dodaję do śmietany pokrojoną w kostkę galarekę(którą wcześniej przygotowałam) i delikatnie łączę z śmietaną.
2.,Biszkopt rozwijam i delikatnie smaruję dżemem, nakładam krem śmietanowy i na krem brzoskwinie zwijam formując roladę.Roladę dekoruje smietana która mi została posypuje czekoladą i wiórkami układam kawałi brzoskwiń.
Komentarze