Pyszne racuszki z jabłkami i dynią. Jabłko z dynią idealnie się komponuje i smakuje wyśmienicie. Moje chłopaki byli zachwyceni ich smakiem i wyglądem serduszek.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 180 g jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 16 g cukru waniliowego
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki oleju + do smażenia
- 2 duże jabłka
- ok. 150 g dyni(1 szklanka startej na tarce o dużych oczkach)
- cukier puder do posypania.
Racuszki z jabłkami i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na racuszki miksujemy razem. Jabłka myjemy i wraz z dynią obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do masy i mieszamy łyżką.
2.Racuszki smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze