Racuszki z dyni

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Dynia w słodkiej odsłonie

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g dyni piżmowej
    1 jabłko
    1 jajko
    2 łyżki erytrolu lub cukru
    80 ml kefiru
    1/2 łyżeczki sody
    80 g mąki orkiszowej jasnej (może być pszenna)
    szczypta soli

Racuszki z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy a następnie ścieramy na tarce o średnich oczkach. Jabłko wraz ze skórką również ścieramy na tej samej tarce i dodajemy do dyni. Jajko wbijamy do miseczki i ucieramy przez chwilę z erytrolem ,dodajemy do dyni i mieszamy. Sodę oczyszczoną dodajemy do kefiru, mieszamy po czym przekładamy do dyni. Na koniec dodajemy mąkę wraz z solą i mieszamy. Smażymy racuchy na lekko natłuszczonej patelni.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy