Racuchy z nektarynkami, rodzynkami i jadłkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne, słodkie i gotowe w kilka chwil :)

  • 20 min

Składniki:

  • 350 g jogurtu bananowego,
    1,5 szklanki mąki,
    2 jajka,
    2-3 łyżki cukru,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    szczypta soli,
    2 jabłka,
    2 nektarynki,
    garść rodzynek,
    olej do smażenia,
    cukier puder do posypania

Racuchy z nektarynkami, rodzynkami i jadłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt miksujemy z jajkami, mąką, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia, dodajemy rodzynki oraz pokrojone w kostkę jabłka i nektarynki, delikatnie mieszamy. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
    Posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Rodzynki można namoczyć w gorącej wodzie lub alkoholu

Komentarze

Podobne przepisy