Racuchy z jabłkami i rodzynkami

4.51 (180 ocen)

Racuszki robię z różnymi dodatkami, tym razem dodałam jabłka i rodzynki, a że moja rodzina rodzynki może jeść garściami bardzo im posmakowały.

Składniki:

  • 3 szklanki mleka
    2 szklanki mąki pszennej
    1 jajko
    1 większe jabłko
    2 łyżeczki cynamonu mielonego
    6 łyżek cukru kryształ
    70g rodzynek
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne

Racuchy z jabłkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mleko połączyć z mąką, jajkiem, cukrem, cynamonem, wymieszać za pomocy rózgi..
  • dodawanie jabłek i rodzynek 2. Dodać sparzone rodzynki i pokrojone w grubszą kostkę jabłko, wymieszać.
  • 3. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować