Pyszne zrazy wołowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Od kiedy zostałam mamą, częściej gotuję.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 4 plastry wołowiny
    ● 4 plastry wędzonego boczku
    ● duża cebula
    ● 2 kiszone ogórki
    ● 2 łyżki musztardy sarepskiej
    ● olej
    ● przyprawy: sól, pieprz, ostra mielona papryka

Pyszne zrazy wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i rozbijamy.
    Oprószamy z obu
    stron solą, pieprzem
    i papryką.
  • 2. Przygotowujemy
    farsz: cebulę obieramy
    i kroimy
    z boczkiem i ogórkami
    w małą kostkę.
    Dodajemy musztardę
    i mieszamy.
  • 3. Na każdy plaster mięsa nakładamy
    po porcji farszu. Zwijamy
    w roladki i obwiązujemy
    bawełnianą nicią. Podsmażamy
    z obu stron na rozgrzanym
    oleju. Podlewamy wodą. Dusimy
    ok. 50 minut, od czasu do
    czasu podlewając wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy