Pyszna kalafiorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa kalafiorowa z tradycją, jaką robiły nasze babcie :)

  • 60 min

Składniki:

  • -porcja rosołowa
    -ziemniaki 10 szt.
    -3 marchewki
    -1 por (biała część)
    -kawałek selera
    -jedna mała cebulka
    -pęczek koperku
    -1 pietruszka
    -mały kalafior
    -wegeta
    -śmietana 18% 2/3 szklanki
    -3 płaskie łyżki mąki

Pyszna kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar na porcji rosołowej z 2 łyżkami wegety ok. 30 minut,
    wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę, po ok. 15 minutach wrzucamy drobno pokrojoną marchewkę, por, seler, cebulę i pietruszkę.
    Całość chwilkę gotujemy i dodajemy kalafior.
    Kiedy wszystko jest już miękkie zatrzepujemy mąką ze śmietaną i dodajemy drobno posiekany koperek. Przyprawiamy do smaku.

Porady

Zastosowane świeże warzywa zawierają zawsze więcej witamin niż mrożonki :) Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy