Pyry ze skwarkami i jogurtem

  • wyświetlono: 108 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne pyry podane ze skwarkami i jogurtem.

logo
  • 3 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

młode kartofelki 11 szt.
koperek
podgardle wieprzowe 10 dag
cebula
pieprz ziołowy
sól
jogurt

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pyry ze skwarkami i jogurtem

  • 1. Z młodych kartofli ścieramy cienką skórkę pod zimną, bieżącą wodą. Wymyte, oczyszczone kartofle gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, odlewamy z wody i posypujemy drobno pokrojonym koperkiem. Na patelni smażymy skwarki z pokrojonego w kostkę podgardla i cebuli. Gdy skwarki będą gotowe układamy na patelnię kartofelki i chwilę smażymy je ze skwarkami. Podajemy na ciepło z jogurtem lub zsiadłym mlekiem.

    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

koperekjogurtpyrypyry_ze_skwarkami_i_jogurtemmłode_ziemniaki_jogurt
 

Komentarze

Podobne przepisy

KOTLETY RYŻOWE ZE SKWARKAMI W ZIELONYM SOSIE

Dodane przez: Magdalena_Z

Kotlety ryżowe w zielonym sosie ze skwarkami

Oryginalne i przepyszne.

Makaron z jogurtem cukinią i suszonymi pomidorami

Dodane przez: 2milutka

Makaron z jogurtem cukinią i suszonymi pomidorami

Domowe posiłki muszą być różnorodne...

Jajecznica na skwarkach ze słoniny

Dodane przez: AnetaSłużałek

Jajecznica na skwarkach ze słoniny

Szybki sposób na szybkie śniadanie

Gzik z pyrami

Dodane przez: BiteDelite

Gzik z pyrami

Tradycyjne poznańskie danie, banalnie...

Pyry z gzikiem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pyry z gzikiem

Moje tradycyjne danie regionalne...

Kopytka ze skwarkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Kopytka ze skwarkami

Często pomagam żonie w kuchni....