PUSZYSTE BISZKOPCIKI Z MALINAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Dzieci będą zachwycone takim słodkim daniem.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    2 łyżki cukru pudru
    szczypta soli
    2 łyżki mąki
    1 łyżka masła do smażenia
    30 dag malin
    2 łyżki syropu malinowego
    mięta do dekoracji

Puszyste biszkopciki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozbij,oddziel żółtka od białek.Zółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę,białka ubij na sztywno.Połącz z żółtkami.
  • 2. Mąkę przesiej,porcjami wsypuj do masy jajecznej,delikatnie mieszając. Na patelni rozgrzej masło,wlewaj po porcji ciasta,smaż na złoto placki z obu stron.
  • 3. Owoce przebierz,opłucz,osącz. Rozgnieć większą część widelcem,dodaj syrop i wymieszaj. Resztę zostaw do dekoracji.Gotowe placki rozłóż na talerzach,na każdym połóż po porcji owoców.Udekoruj listkami mięty i reszta malin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy