Pulpety faszerowane kalafiorem i serem mozzarella zapieczone w papryce

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne połączenie smaków

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu b:

    -70 dag mięsa mielonego wieprzowego
    -20 dag kalafiora
    -3 wieksze papryki czerwone

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    -jedna kulka sera mozzarella

    Składniki robocze:
    -przyprawa do mięsa mielonego oraz wieprzowiny
    -pieprz,sól
    -ostra papryka

Pulpety faszerowane kalafiorem i serem mozzarella zapieczone w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pulpety faszerowane kalafiorem i serem mozzarella zapieczone w papryce 1. Paprykę oczyszczamy i myjemy.
  • 2. Kalafiora myjemy, wrzucamy do osolonego wrzatku na 3-4 minuty, odcedzamy.
  • pulpety faszerowane kalafiorem i serem mozzarella zapieczone w papryce 3. Mięso przeklłdamy do miski i przyprawiamy według upodobań. Dzielimy na trzy równe części,rozpłaszczamy na cienki placek, na każdym układamy ser oraz kalafiora, formujemy pulpety
  • pulpety faszerowane kalafiorem i serem mozzarella zapieczone w papryce 4. Do każdej papryki wkładamy pulpeta
  • pulpety faszerowane kalafiorem i serem mozzarella zapieczone w papryce 5. Papryki przekłądamy do naczynia żaroodpornego , delikatnie podlewamy wodą lub bulionem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 35-40 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy