papryki faszerowane kurczakiem i kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Faszerowaną paprykę pokochaliśmy ostatnio i często ląduję ona na naszym stole. Niedzielny schabowy ustąpił jej miejsca. Najbardziej lubimy taką z pikantnym wypełnieniem i sosem czosnkowym. Takie danie choć jest sycące nie jest ciężkie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 papryki
    cebula
    filet z kurczaka
    3/4 szklanki ryżu
    kilka różyczek kalafiora
    kilka pieczarek lub kurek
    łyżka koncentratu pomidorowego
    3-4 łyżki oleju
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    łyżeczka ziół prowansalskich
    2 ząbki czosnku
    4 plasterki mozzarelli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Papryki faszerowane kurczakiem i kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć, odciąć czapeczki, środki wydrążyć. Nasmarować papryki olejem w środku i z zewnątrz.
    Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kalafiora również ugotować. Cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać ryż, pokrojony kalafior, koncentrat, starty czosnek i przyprawić do smaku. Farszem nadziać papryki. Na wierzchu położyć mozzarellę i przykryć czapeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 40 minut. Podawać gorące z sosem czosnkowym i lekką sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować