Przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Taki jakby torcik.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Forma 40x12:
    4 jajka,
    1 szkl. cukru,
    1 szkl. mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 torebka kremu ajerkoniakowego lub waniliowego + mleka do przygotowania kremu,
    polewa czekoladowa,
    tabliczka czekolady.

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ubijamy  białka 1. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy. Wlewamy do formy i pieczemy ok. 35 min. w temp. 200 stopni.
  • Ostygnięte ciasto 2. Po ostygnięciu kroimy na kilka części. Krem przyrządzamy wg. przepisu na opakowaniu i polewę też. Ciasto przekładamy na przemian kremem i polewą.
    Wierzch dekorujemy polewą posypaną startą czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy