Przekąska twarogowo-wątróbkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Do pasztetu czasem dodaję 2-3 łyżki posiekanych czarnych oliwek.

Składniki:

  • ● 1 kg twarogu
    ● 20 dag pasztetu
    ● 8 ugotowanych na twardo żółtek
    ● 25 dag masła
    ● 3 małe czerwone marynowane papryki
    ● sól, pieprz

Przekąska twarogowo-wątróbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki kroimy w małą
    kostkę, osączamy. Twaróg
    miksujemy z 1/3 masła. Dodajemy
    2 łyżki papryki. Doprawiamy.
    Rozsmarowujemy na
    pergaminie (ok. 20x35 cm).
  • 2. Pasztet ucieramy z 1/3 masła
    oraz połową pozostałej
    papryki. Doprawiamy do smaku.
    Rozsmarowujemy na warstwie
    twarogowej.
  • 3. Żółtka starannie rozgniatamy.
    Mieszamy z pozostałym
    masłem oraz papryką. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Wykładamy na warstwę z pasztetem. Zwijamy
    w roladę. Wkładamy na 2 godziny
    do lodówki. Przed podaniem
    kroimy w 3-cm plastry.

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy